Historie

J.A.Lops & Zn. BV. is in januari 1892 opgericht door Johannes Adamus Lops. Hij startte zijn bedrijf als TIMMERMAN en JALOEZIËNMAKER aan de Kruiskade in Rotterdam-centrum.

image1

In 1921 ging H.B. Lops (2e generatie) bij zijn vader werken en verhuisden zij met het bedrijf naar de Lijnbaanstraat 4.

image2

Nadat de oprichter van het bedrijf was gestopt , deed de 3e generatie zijn intrede in het bedrijf. J.A. Lops - kleinzoon van de oprichter - ging bij zijn vader in de zaak. Het eerste personeel werd in die tijd in dienst genomen.

Tijdens de 2e Wereld Oorlog werd het bedrijf gebombardeerd, zodat opnieuw moest worden verhuisd. Het centrum bleef een ideale locatie. De nieuwe werkplaats werd gevestigd aan de Gaffelstraat 58. De werkzaamheden spitsten zich in die tijd vooral toe op het beheren en onderhouden van ca. 2500 woningen in Rotterdam.

image3

Nadat H.B.J. Lops van een welverdiende rust was gaan genieten, was het tijd voor de 4e generatie. Van de 5 kinderen van J.A.Lops, had slechts één interesse voor het timmervak . De oudste zoon van J.A. Lops - J.Th.M. Lops - kwam in 1956 in het bedrijf werken en nam het roer na verloop van tijd over. Onder zijn leiding kwam er meer personeel, werden handkarren en bakfiets vervangen door auto's. De zaak verhuisde in 1967 naar de huidige locatie Versijdenstraat 35; hartje Rotterdam in de onmiddellijke omgeving van het Centraal Station.

image4

In 1993 kwamen 2 zoons van J.Th. M. Lops - Richard en Mike - de gelederen versterken.

De 5e generatie had zijn intrede gedaan. Beide zoons zetten nu - op eigentijdse wijze - met 15 man vakbekwaam personeel het bedrijf voort. Traditie,vakmanschap en kwaliteit staan daarbij hoog in het vaandel.